Polnjene bučke

Potrebujemo:

  • 50dag mletega mesa,
  • sol,
  • poper,
  • peteršilj,
  • paradižnikovo mezgo,
  • muškatni oreh,
  • čebula,
  • velike bučke,
  • jajce,
  • kislo smetano,
  • sir.

Čebulo nasesekljamo in prepražimo na vročem olju. Čebuli dodamo mleto meso, ki ga prerazporedimo na ponvici, ga posolimo in pokrijemo. Počakamo da se malo zapeče, dodamo malo paradižnikove mezge, popra in muškatnega oreha. Bučke v tem času prerežemo na polovico in izdolbemo sredico. Omaki na štedilniku dodamo sredico bučk in vse skupaj še dobro pokuhamo (cca. 15 minut), na koncu pa še zmeljemo z paličnim mešalnimo, da dobimo lepo goslato omako.

Medtem prižgemo pečico na 200 stopinj. Bučke zložimo na pekač z peki papirjem in vsako bučko nadevamo z pripravljeno omako.

Nato pripravimo omako iz 1 jajca, 2 žličk kisle smetane in malo narobanega sira. Vse skupaj dobro premešamo in polijemo po nadevanih bučkah.

Bučke pečemo 30 minut na 200 stopinjah.