Bučkina kremna juha

Potrebujemo:

  • 2 večji bučki,
  • 1 večji krompir,
  • čebulo,
  • kislo smetano,
  • sol,
  • začinko,
  • peteršilj,
  • drobnjak,
  • majaron,
  • baziliko.

Bučko razrežemo na večje kose (cca 1 cm) in jo posolimo, da izpusti vodo, hkrati razrežemo tudi krompir in čebulo. Čebulo nasekljamo na drobne koščke in jo prepražimo, da postane zlato rumene barve. Dodamo krompir in ga prepražimo (cca 3  minute) ter kasneje tudi bučke ter jih prepražimo (cca 5 minnut). Vse skupaj zalijemo z 1 litrom vode in dodamo začimbe (začinko, drobnjak in baziliko). Juho kuhamo še 20 minut, nato jo pretlačimo s paličnim mešalnikom, da postane lepo tekoča. Juhi dodamo še kislo smetano in peteršilj. Pokuhamo še  5-10 minut in jed je pripravljena za serviranje.